Reizen door Europa met de trein

treinstation tijdenIk heb onlangs een geweldige 5 weekse reis door Europa gemaakt met de trein. Ik ben gaan reizen met Eurail.com met een reis dat is gebaseerd op een enkele reis met meerdere stops. Het avontuur startte van Spanje en ging naar Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, Tsjechië en eindigde in Hongarije. Ik ben er vrij zeker van dat de manier is om door Europa met de trein vergeleken met alle andere vormen van reizen. Reizen per trein is mij de nieuwe favoriete wijze van vervoer.

Ik heb veel geleerd over het reizen met de trein in Europa de afgelopen 5 weken. Er was veel informatie om op te nemen over alle treintijden, stations, reserveringen en de informatie was overweldigend. Als je de smaak te pakken hebt en je weet hoe makkelijk het is om overal naar toe te gaan wil je alleen nog maar treinreizen.

Ik had een Eurail Global Pass, wat betekende dat je kan gaan naar een van de 24 landen die onder Eurail valt. Ik begon de route in Barcelona en eindigde in Boedapest. Tussendoor heb we stops gemaakt in Cassaude (Frankrijk), Parijs, Brussel, Brugge (België), Amsterdam, Berlijn en Praag. Ik heb meer dan 3300 kilometer in 38 dagen gereisd.