Treintickets naar Parijs

Ik ben vele malen al naar Parijs geweest en het is uitgegroeid tot een jaarlijkse uitje omdat het zo makkelijk is om uit België in Parijs te komen met de trein. Ik geniet van slenterend door de stad, een bezoek aan enkele musea, ontspannen in de Jardin des Tuileries of als er een speciale gelegenheid zou ik zelfs een glas champagne.

Als u op zoek bent naar een plek om te verblijven, het InterContinental Paris Le Grand is het overwegen waard, maar er zijn natuurlijk veel andere hotels om uit te kiezen.

Voor de “volledige” Parijs-ervaring, met inbegrip van Versailles, het Louvre, Montmartre, Musée d’Orsay, de Notre-Dame, zou ik aanraden uitgaven 3-4 dagen in de stad. Maar de vorige keer, nam ik de trein gewoon door te brengen “een dag in Parijs”.

Dat brengt mij op het volgende:

Thalys -> IZY

Thalys heeft een nieuwe low cost alternatief voor reizen tussen Brussel en Parijs geïntroduceerd: IZY.

Vanaf 3 april, zal IZY verbinding Brussel-Zuid en Paris Gare du Nord 2 tot 3 keer per dag met de trein. De reis zal ongeveer duren 2u15 dat is een beetje trager dan Thalys, maar nog steeds veel sneller dan met de auto of bus. schema van de treinen ‘maakt het heel interessant voor een weekendje weg!

Prijs voor een enkele reis is slechts € 19 voor een standaard stoel, maar als je op een budget kun je zelfs een treinticket voor € 10!

brussel parijs treintickets

Hier is wat er inbegrepen bij een IZY Standaard zitting ticket:

  • gegarandeerde zitplaats
  • 1 punt van handbagage (max 35 x 55 x25 cm) en 1 stuk handbagage (max 36 x 27 x 15 cm) inbegrepen per persoon per rit.
  • Niet inwisselbaar, niet worden gerestitueerd.

Ook interessant: de maximale prijs voor een ticket 59 € voor een standaard stoel of € 69 voor Standard XL – zodat je niet een arm en been te betalen als u dringende reisplannen last minute.